052 / 776 131  •  052 / 776 349

Ex tempore Grožnjan 2016
Ponedjeljak, 26 Rujan 2016 07:41
Ex tempore Grožnjan 2016

Prvu nagradu od 2.500 eura na 23. izdanju likovne manifestacije Ex tempore u Grožnjanu dobio je Riječanin Alen Šimoković za rad pod nazivom „Opus Nigrum“. Druga nagrada od 1.500 eura pripala je također Riječanki, Goranki Supin za rad „Snivam“, dok je treću nagradu (1.000 eura) za rad sa neobičnim nazivom „Crne ovce, bijele ovce, crno-bijele ovce“ dobila Sabina Šinko iz Lendave. Nagradu Općine Grožnjan od 5.000 kuna dobila je Katja Smerdu iz Portoroža, dok će nagradnu izložbu u grožnjanskoj galeriji Fonticus imati Bojan Hercigonja iz Rijeke. Pohvaljeni su radovi Tanje Špenko (Ljubljana), Lucije Daniele Rumini (Trst), Bojana Šumonje (Pula), Milana Marina (Umag), Bruna Paladina (Rijeka), Nikoline Butorac (Zagreb), Goranke Supin (Rijeka), Ede Mihovilović (Opatija) i Mije Kešelj (Beograd). Ove godine uvedena je i mogućnost da sami umjetnici odabiru svoje favorite. Nagradu kolega umjetnika dobio je Luciano Grapateggia iz Trsta.
Ove je godine na manifestaciji sudjelovalo stotinjak umjetnika manje nego prošle godine koja je bila jedna od rekordnih. Naime, ove su godine 262 autora u utvrđeno vrijeme prijavila 285 različitih radova, iako je čak bilo pečaćeno stotinu podloga više. Tema je i ove godine bila „Grožnjan – istarski krajolik“. Sve radove ocjenjivao je međunarodni žiri kojim je predsjedao Renzo Grigolon (Trst), a članovi su bili Chiara Pirozzi (Napulj), Giovanna Feluga (Cormons – Gorica), Lorella Limoncin Toth (Buje), Maida Boseglav Japelj (Piran) i Eugen Borkovsky (Grožnjan). Organizatori ove likovne manifestacije bili su Talijanska unija Rijeka u suradnji sa Narodnim sveučilištem iz Trsta, te Općina i Zajednica Talijana Grožnjan.

Ex tempore u Grožnjanu okupi velik broj posjetitelja sa svih strana, slike su krasile grožnjanske ulice, a sviralo se na sve strane. Održana je tradicionalna degustacijska izložba crvenih vina Bujštine na kojoj je 17 vinara darivalo svoja vina posjetiteljima. Pripremljena je izložba gljiva i bijelog tartufa, a sve posjetitelje Zigante tartufi počastili su paštom s tartufima. Prije podjele nagrade na trerasi Belvedere posjetitelje su zabavljali talijanski estradni umjetnici Ornella Serafini i Flavio Furian.

Izvor: http://adria2u.com/ex-tempore-groznjan-prva-i-druga-nagrada-otisle-u-rijeku/

Preuzimanje priloga:

Upit

Upišite ime i prezime

Upišite email adresu

Upišite poruku

Prepišite znakove Pogrešan unos

Morate prihvatiti GDPR prije slanja upita

Kontaktirajte nas

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
pisarnica@groznjan-grisignana.hr

Redovno vrijeme za rad sa strankama

OPĆINSKI NAČELNIK/JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

ponedjeljak         8:30-13:30
utorak                15:00-17:00
srijeda                8:30-13:30
petak                 8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART