U tijeku je druga ponovna javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna prostornog plana


za više informacija kliknite OVDJE
 NOVOSTI Više novosti  
 

Crveni križ Bujštine osvojio zlato na Nacionalnom natjecanju prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa

Seniorska ekipa Crvenog križa Bujštine osvojila je prvo mjesto na Nacionalnom natjecanju seniorskih ekipa u provedbi znanja i vještina u pružanju prve pomoći. Drugo mjesto osvojila je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a treći su bili predstavnici Crvenog križa Vinkovci. Na natjecanju u Novom Vinodolskom sudjelovalo je devet ekipa iz gradskih društava Crvenog križa (Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb). Ekipa prve pomoći Crvenog križa Bujštine u sastavu Donat Faraguna Gnjatović (vođa), Valentina Ćurčibašić, Anamarija Šiljeg, Valentina Veladžić, Elisabetta Petretić i Martina Veseli nastavili su sjajan niz koji ekipe prve pomoći Crvenog križa Bujštine već godinama ostvaruju. U ovogodišnjim pripremema za natjecanje sudjelovalo više od četerdesetak aktivnih članova koji su doprinjeli u ostvarivanju ovogodišnjeg rezultata.

Natjecanje je počelo defileom svih sudionika. Postrojene sudionike natjecanja pozdravio je u ime domaćina i zaželio im uspješno prezentiranje naučenog znanja ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, gradonačelnik Novog Vinodolskog , a natjecanje je otvorio izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Natjecanje se odvijalo na plaži, na sedam lokacija, gdje su na tzv. radilištima natjecatelji morali pokazati puno znanje u pružanju prve pomoći unesrećenim osobama. Inscenirane su situacije koje se mogu i događaju svakodnevno, od pomorskih nesreća, pada s motocikla, izvlačenja iz razbijenog automobila, požara i sličnih scenarija. U ekipi je bilo po šest natjecatelja koji su morali pokazati stručnost, brzinu i način pružanja pomoći unesrećenima. Svaki pokret, svaku riječ natjecatelja pratili su suci, bilježeći svaki detalj koji bi mogao odlučivati o pobjedniku.

   AKTI NAČELNIKA
       

 

         
              
                       

 

          ©: Općina Grožnjan - Comune di Grisignana, Izrada: Studio WEB ART