052 / 776 131  •  052 / 776 349

Ex tempore Grožnjan 2016
Lunedì, 26 Settembre 2016 07:41
Ex tempore Grožnjan 2016

Prvu nagradu od 2.500 eura na 23. izdanju likovne manifestacije Ex tempore u Grožnjanu dobio je Riječanin Alen Šimoković za rad pod nazivom „Opus Nigrum“. Druga nagrada od 1.500 eura pripala je također Riječanki, Goranki Supin za rad „Snivam“, dok je treću nagradu (1.000 eura) za rad sa neobičnim nazivom „Crne ovce, bijele ovce, crno-bijele ovce“ dobila Sabina Šinko iz Lendave. Nagradu Općine Grožnjan od 5.000 kuna dobila je Katja Smerdu iz Portoroža, dok će nagradnu izložbu u grožnjanskoj galeriji Fonticus imati Bojan Hercigonja iz Rijeke. Pohvaljeni su radovi Tanje Špenko (Ljubljana), Lucije Daniele Rumini (Trst), Bojana Šumonje (Pula), Milana Marina (Umag), Bruna Paladina (Rijeka), Nikoline Butorac (Zagreb), Goranke Supin (Rijeka), Ede Mihovilović (Opatija) i Mije Kešelj (Beograd). Ove godine uvedena je i mogućnost da sami umjetnici odabiru svoje favorite. Nagradu kolega umjetnika dobio je Luciano Grapateggia iz Trsta.
Ove je godine na manifestaciji sudjelovalo stotinjak umjetnika manje nego prošle godine koja je bila jedna od rekordnih. Naime, ove su godine 262 autora u utvrđeno vrijeme prijavila 285 različitih radova, iako je čak bilo pečaćeno stotinu podloga više. Tema je i ove godine bila „Grožnjan – istarski krajolik“. Sve radove ocjenjivao je međunarodni žiri kojim je predsjedao Renzo Grigolon (Trst), a članovi su bili Chiara Pirozzi (Napulj), Giovanna Feluga (Cormons – Gorica), Lorella Limoncin Toth (Buje), Maida Boseglav Japelj (Piran) i Eugen Borkovsky (Grožnjan). Organizatori ove likovne manifestacije bili su Talijanska unija Rijeka u suradnji sa Narodnim sveučilištem iz Trsta, te Općina i Zajednica Talijana Grožnjan.

Ex tempore u Grožnjanu okupi velik broj posjetitelja sa svih strana, slike su krasile grožnjanske ulice, a sviralo se na sve strane. Održana je tradicionalna degustacijska izložba crvenih vina Bujštine na kojoj je 17 vinara darivalo svoja vina posjetiteljima. Pripremljena je izložba gljiva i bijelog tartufa, a sve posjetitelje Zigante tartufi počastili su paštom s tartufima. Prije podjele nagrade na trerasi Belvedere posjetitelje su zabavljali talijanski estradni umjetnici Ornella Serafini i Flavio Furian.

Izvor: http://adria2u.com/ex-tempore-groznjan-prva-i-druga-nagrada-otisle-u-rijeku/

Download allegati:

Domanda

Invalid Input

Please let us know your email address.

Please let us know your message.

Digita i caratteri Refresh Invalid Input

Invalid Input

da se moji osobni podaci pohrane u Općini Grožnjan - Comune di Grisignana i da se koriste za slanje odgovora .Više možete pročitati u Zaštita osobnih podataka.

Contattaci

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
info@groznjan-grisignana.hr

Orario di lavoro per i clienti

SINDACO/DIPARTIMENTO AMMINISTRATIVO UNICO

lunedì                  8:30-13:30
martedì              15:00-17:00
mercoledì             8:30-13:30
venerdì                8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART