052 / 776 131  •  052 / 776 349

Poduzetnicima i dalje na raspolaganju zajmovi sa 0,5% kamata
Mercoledì, 05 Giugno 2019 20:15
Poduzetnicima i dalje na raspolaganju zajmovi sa 0,5% kamata
eufondovi.hr
 


Mikro i mali zajmovi do 50.000 EUR

Brza obrada zahtjeva bez dodatnih troškova

 
         
 

 

EUfondovi.hr_Investicije u vinarije
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) mikro, malim i srednjim poduzetnicima i dalje odobrava novčana sredstva putem ESIF zajmova. U programu zajmova ne postoje naknade za odobrenje zajma, rezervaciju ili korištenje sredstava, niti za prijevremenu otplatu. Drugim riječima, program ne sadrži skrivene troškove, a obrada zahtjeva za zajam osjetno je brža od obrade zahtjeva za bespovratna sredstva.

Financiraju se čak i obrtna sredstva

Zajmovi se odobravaju na temelju poslovnog plana, a namjena im je financiranje  u svrhu modernizacije i proširenja poslovanja, zadržavanja postojećih i povećanja broja novih radnih mjesta, osnivanja novih obrta i trgovačkih društava te samozapošljavanja. Zajmovima je moguće financirati osnovna sredstva – materijalnu i nematerijalnu imovinu, ali i obrtna sredstva – pripremu proizvodnje, sirovine i materijale, ostale proizvodne troškove, troškove zaposlenih, zakup poslovnog prostora, režijske troškove, itd...

Mikro zajmovi
                                                                           

Iznosi mikro zajmova, namijenjenih mikro i malim poduzetnicima, kreću se u rasponu od 1.000 EUR-a do 25.000 EUR-a, uz kamatne stope od 0,5% do 1,5% (za osnovna sredstva) te 1,5% do 3,5% (za obrtna sredstva), a rok otplate je do 5 godina (za osnovna sredstva), odnosno do 3 godine (za obrtna sredstva). Visina kamatne stope određuje se sukladno indeksu razvijenosti županije u kojoj poduzetnik ulaže.

Mali zajmovi

Minimalan iznos malih zajmova je 25.000 EUR-a dok je maksimalni iznos 50.000 EUR-a. Osim mikro i malih poduzetnika, ovi su zajmovi namijenjeni i srednjim poduzetnicima (50 – 249 zaposlenih). Kamatne stope su u rasponu od 0,5% do 1,5%, uz rok otplate do najviše 10 godina, a točan rok otplate ovisi o trajanju amortizacije građevine i/ili strojeva i opreme u koje se ulaže. Moguć je poček do najviše 2 godine.

Ovaj financijski instrument važi do iskorištenja sredstva, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine.

Više o natječajima možete pronaći ovdje.
 
Za dodatne informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekata stojimo vam na raspolaganju.

  Vaš savjetnik

  Robert Ravenšćak mag.oec.

  www.ravecon.hr / www.eufondovi.hr

 
_________________________________________________________________ 
Ovaj newsletter poslan je na Vašu e-mail adresu u ime pošiljatelja Ravecon d.o.o., a temelji se na podacima dobivenim prijavom na web-stranice ili edukativna događanja, korištenjem web-aplikacija u vlasništvu tvrtke Ravecon, na temelju prethodnog poslovanja s tvrtkom ili smo Vašu e-mail adresu pronašli kao javno dostupnu na internetu. Sukladno GDPR odredbi poštujemo vašu privatnost, te u svako doba možete odustati od primanja naših obavijesti putem linka na kraju obavijesti. 
   
         
 - - -

Domanda

Invalid Input

Please let us know your email address.

Please let us know your message.

Digita i caratteri Invalid Input

Invalid Input

da se moji osobni podaci pohrane u Općini Grožnjan - Comune di Grisignana i da se koriste za slanje odgovora .Više možete pročitati u Zaštita osobnih podataka.

Contattaci

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
info@groznjan-grisignana.hr

Orario di lavoro per i clienti

SINDACO/DIPARTIMENTO AMMINISTRATIVO UNICO

lunedì                  8:30-13:30
martedì              15:00-17:00
mercoledì             8:30-13:30
venerdì                8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART