052 / 776 131  •  052 / 776 349

Šumski pjesnici 2016.
Lunedì, 25 Luglio 2016 09:23
Šumski pjesnici 2016.

I ovog će se ljeta u Butorima pored Grožnjana održati susret Šumskih pjesnika.

Ovogodišnji susret šesti je po redu što svjedoči ne samo o upornosti organizatora da nastave s čitanjima u šumi, već i o podršci lokalne zajednice koja je voljna susret podržati i omogućiti njegovu realizaciju, kao i o zainteresiranosti publike koja iz godine u godinu početkom kolovoza posjećuje ponor Butori kako bi poslušala čitanje Šumskih pjesnika.

Ovodišnji gosti manifestacije predstavljaju šaroliko društvo među kojima se, primjerice, našao i putnik i pustolov Davor Rostuhar koji je prošle godine objavio zbirku putopisne poezije iz Butana, „U zemlji zmaja“. Putopisnu poeziju piše i urednica njegove knjige, Maja Klarić, koja zajedno s Goranom Blaževićem iz Umaga organizira ovu manifestaciju. Kroz poeziju putuje i Mladen Blažević iz Rijeke koji se inače bavi povijesnim romanima, dok Marko Presečki iz Varaždina najčešće nastupa uz pratnju benda. Osim njih, u šumi će čitati i Sanja Baković (Brač), Selma Kanazir (Zadar), Lidija Deduš (Varaždin), Gaetano Benčić (Pula), Andreja Denko iz Slovenije te mađarski pjesnik Tibor Weiner Sennyey koji prati Šumske pjesnike od samih početaka. Čitanje poezije pratit će Vladimir Kuzman na gitari.

Posebnost ovogodišnjeg susreta jest što će se predstaviti i prva zbirka Šumskih pjesnika koja okuplja radove autora koji su sudjelovali u prvih pet godina održavanja susreta. Zbirku će predstaviti organizatori manifestacije i prisutni pjesnici zastupljeni u zbirci, a svi posjetitelji moći će sa sobom uzeti primjerak dvojezične antologije koja će biti besplatna, a koju će se po završetku manifestacije moći pronaći u pokretnoj knjižnici u Butorima, u kućici s knjigama koju su Šumski pjesnici postavili prošle godine.

Organizator manifestacije je Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Općinom Grožnjan, a ove godine susret podržava i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Šumski pjesnici održat će se u petak, 5. kolovoza, s početkom u 20h.

Download allegati:

Domanda

Invalid Input

Please let us know your email address.

Please let us know your message.

Digita i caratteri Invalid Input

Invalid Input

da se moji osobni podaci pohrane u Općini Grožnjan - Comune di Grisignana i da se koriste za slanje odgovora .Više možete pročitati u Zaštita osobnih podataka.

Contattaci

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
info@groznjan-grisignana.hr

Orario di lavoro per i clienti

SINDACO/DIPARTIMENTO AMMINISTRATIVO UNICO

lunedì                  8:30-13:30
martedì              15:00-17:00
mercoledì             8:30-13:30
venerdì                8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART