052 / 776 131  •  052 / 776 349

Crveni križ Bujštine osvojio zlato na Nacionalnom natjecanju prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa
Lunedì, 24 Settembre 2018 12:19
Crveni križ Bujštine osvojio zlato na Nacionalnom natjecanju prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa

Seniorska ekipa Crvenog križa Bujštine osvojila je prvo mjesto na Nacionalnom natjecanju seniorskih ekipa u provedbi znanja i vještina u pružanju prve pomoći. Drugo mjesto osvojila je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a treći su bili predstavnici Crvenog križa Vinkovci. Na natjecanju u Novom Vinodolskom sudjelovalo je devet ekipa iz gradskih društava Crvenog križa (Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb). Ekipa prve pomoći Crvenog križa Bujštine u sastavu Donat Faraguna Gnjatović (vođa), Valentina Ćurčibašić, Anamarija Šiljeg, Valentina Veladžić, Elisabetta Petretić i Martina Veseli nastavili su sjajan niz koji ekipe prve pomoći Crvenog križa Bujštine već godinama ostvaruju. U ovogodišnjim pripremema za natjecanje sudjelovalo više od četerdesetak aktivnih članova koji su doprinjeli u ostvarivanju ovogodišnjeg rezultata.

Natjecanje je počelo defileom svih sudionika. Postrojene sudionike natjecanja pozdravio je u ime domaćina i zaželio im uspješno prezentiranje naučenog znanja ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, gradonačelnik Novog Vinodolskog , a natjecanje je otvorio izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Natjecanje se odvijalo na plaži, na sedam lokacija, gdje su na tzv. radilištima natjecatelji morali pokazati puno znanje u pružanju prve pomoći unesrećenim osobama. Inscenirane su situacije koje se mogu i događaju svakodnevno, od pomorskih nesreća, pada s motocikla, izvlačenja iz razbijenog automobila, požara i sličnih scenarija. U ekipi je bilo po šest natjecatelja koji su morali pokazati stručnost, brzinu i način pružanja pomoći unesrećenima. Svaki pokret, svaku riječ natjecatelja pratili su suci, bilježeći svaki detalj koji bi mogao odlučivati o pobjedniku.

Domanda

Invalid Input

Please let us know your email address.

Please let us know your message.

Digita i caratteri Invalid Input

Invalid Input

da se moji osobni podaci pohrane u Općini Grožnjan - Comune di Grisignana i da se koriste za slanje odgovora .Više možete pročitati u Zaštita osobnih podataka.

Contattaci

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
info@groznjan-grisignana.hr

Orario di lavoro per i clienti

SINDACO/DIPARTIMENTO AMMINISTRATIVO UNICO

lunedì                  8:30-13:30
martedì              15:00-17:00
mercoledì             8:30-13:30
venerdì                8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART