Festival šuma i šumskih plodova 2023 – Festival del bosco e prodotti del bosco

Festival šuma

🌿 Festival šuma i šumskih plodova promovira sve dobrobiti koje nam šume pružaju; ekološke, rekreativne, zdravstvene – što ćete doživjeti kroz vođene šetnje, predavanja, izložbe te kroz razne edukativne i kreativne radionice. Festival će se održati u Brestu pod Žbevnicom, na Ćićariji – našem najšumovitijem djelu Istre, a nastaje u sinergiji s Općinom Lanišće i lokalnom zajednicom koja je direktno uključena u pripremu manifestacije.

Festival šuma donosi  šarolik program, osmišljen za sve generacije, planinare i rekreativce, za obitelji s djecom, zaljubljenike u prirodu i avanturiste koji su u potrazi za „drugačijim“ festivalom.

🌳Predavači i voditelji radionica na festivalu su stručnjaci i veliki entuzijasti  u onome što rade; interpretatori prirodne baštine, pripovjedači, vodiči za šumsku kupku, ekolozi, permakulturni dizajneri, umjetnici, determinatori gljiva, iskusni planinari i edukatori…

🍄Dok će se na Šumskom sajmu predstaviti obrtnici, udruge i umjetnici čiji su proizvodi nastali od šumskog bilja ili su inspirirani šumom.

🍂🍁S obzirom da su tradicija i nematerijalna kulturna baština usko povezane s ruralnim krajolikom, kroz festivalski program povezuju se priroda, kultura, gastronomija i umjetnost.

🍀Ove godine je Festival produbio svoje ekološko poslovanje i usmjerenost na zaštitu okoliša pa će koristiti personalizirane „festivalske čaše” kojima se nastoji smanjiti otpad prilikom konzumacije pića za više od 90 %. Festivalska čaša je proizvedena za višekratnu upotrebu, te će se nakon festivala moći vratiti organizatorima ili zadržati kao suvenir, te koristiti i sljedeće godine  na Festivalu šuma.

🍂🍁Ćićarija je u posljednjih 50 godina izgubila većinu svog stanovništva, a kako bi preokrenuli taj negativni trend, ovom manifestacijom donosimo inovativne sadržaje koji će vratiti život u ovaj predio netaknute prirode.

Podijelite ovu novost, odaberite svoju platformu!

Oglasna ploča

Akti načelnika

Go to Top