Međunarodna slikarska manifestacija

Extempore 2021

Extempore 2021

GROŽNJAN – Na ovogodišnje 27. izdanje likovne manifestacije Ex tempore učestovalo je 123 autora, koji su na ocjenu predali 128 radova.

Međunarodni stručni žiri u sastavu: Marino Baldini – predsjednik, Renzo Grigolon, Marco Puntin,  Bruno Paladin, Eugen Borkovsky i Pino Bonano dodijelio je nagrade slijedećim autorima:

I nagradu u visini od 2.500 €: TINI KONEC iz Slovenije,

II nagradu u visini od 1.500 € IVANU KONEC iz Slovenije,

III nagradu u visini od 1.000 € BARBARI CETINA iz Jurdani (HR),

NAGRADU OPĆINE GROŽNJAN u visini od 5.000,00 HRK SAŠI JANTOLEK iz Opatije (HR),

NAGRADU „Daria Vlahov Horvat“ koja je predviđena za mlade umjetnike i sastoji se od organizacije samostalne izložbe s katalogom u Gradskoj galeriji „Fonticus“ u Grožnjanu SLAVICI ISOVSKA iz Briča (Buje).

Umjetnici koji predaju sliku na ocjenjivanje imaju mogućnost glasovati za najbolji rad po njihovom sudu. Ove godine najviše glasova umjetnika je dobio rad slovenske umjetnice HELENE TESTEN iz Ljubljane, a nagrada se sastoji od poklon paketa  koji daruje Zajednica Talijana Grožnjan.

U sklopu slikarske manifestacije, u subotu i nedjelju održano je i niz koncerata istro-venetske glazbe i ozbiljne glazbe, tako da su nastupili: Duo Del Favero (Marušić i Daris), Duo Echos (Baronio i Saottini), Zingelci, Musica antica (Sfetez) e Cantadori Babići, Silvano Vidmar, Anita i Dante, Trio Šaltin, mladi polaznici glazbenog tečaja Grožnjan, mješoviti pjevački zbor iz Babića. Prije svečanosti dodjele nagrada XXVII izdanja natječaja Ex tempore nastupila je glazbena skupina DENNIS FANTINA & MAGAZZINO COMMERCIALE – ITALIAN SHOW.

Toplo sunčano vrijeme bilo je idealno za umjetnike i brojne posjetitelje, a zahvaljujući vremenskoj prognozi i mudrosti organizatora: Talijanske unije iz Rijeke, Narodnog sveučilišta iz Trsta, Općine Grožnjan Grisignana i Zajednice Talijana iz Grožnjana, cjelokupni program u nedjelju je završio nešto prije kiše.

Galerija slika

Go to Top