Program manifestacija 2024 – Programma delle manifestazioni 2024

PROGRAM DOGAĐANJA – GROŽNJAN 2024

Siječanj-Prosinac 

Izložbe u Gradskoj Galeriji Fonicus. Gradska galerija Fonticus promiče suvremena djela domaćih i stranih autora priređujući samostalne izložbe svaka dva do tri tjedna. Tijekom likovne sezone u Fonticusu se predstavljaju kako samostalni, tako i problemski projekti te posebni programi vrijedni posjeta.

Svibanj- Rujan

Hrvatska glazbena mladež u sklopu Međunarodnog kulturnog centra u Grožnjanu održava radionice, seminare i simpozije iz područja glazbe, plesa, filma, glume, likovne umjetnosti i arhitekture.

Travanj

13.4. Tradicionalna proslava Sv. Frančeška u Završju – i tjedan glazbenog turizma u Završju

Lipanj

14.-16.06. Obilježavanje dana Općine Grožnjan, tradicionalna proslava zaštitnika grada Grožnjana sv.Vid, Modesto i Krešencija 

Srpanj

4-17.7. Međunarodni Jazz Festival „Jazz is Back BP.“

Posvećen hrvatskom velikanu jazza Bošku Petroviću, Jazz is Back je svjetski festival koji u srednjovjekovnu kulisu Grožnjana dovodi vrhunske instrumentaliste, vokaliste i ansamble. Unatoč tome, ima neodoljivo intiman šarm, omogućujući posjetiteljima da dublje urone u jazz note.

Kolovoz

02.08. Šumski pjesnici-ponor Butori (Šterna)

10.-11.08. Tradicionalna proslava Sv.Marije Snježne u Šterni 

Rujan.

26.-29.09. „Ex-tempore“ međunarodna slikarska manifestacija

Međunarodna slikarska manifestacija Ex Tempore tijekom tri jesenska dana ispunjava grožnjanske trgove i ulice umjetnicima. Oni dolaze kako bi stvarali i izložili svoje radove na zadane teme, a posjetitelji kako bi uživali u spektaklu boja na platnima i u prirodi, uz koncerte, degustacije i organizirane šetnje.

Listopad

12.- 13.10.  SloEnduro Grozni Grožnjan – biciklistička utrka

Grožnjan nije samo inspiracija ljubiteljima glazbe i umjetnosti, već i biciklistima za koje lokalni biciklistički klub organizira ekstremnu utrku Enduro Grozni Grožnjan. Utrka se boduje u kupu SloEnduro, a odvija na padinama oko Grožnjana i Sv. Jurja, uz nekoliko prijelaza preko Parenzane.

Prosinac 

22.12. Božićni program u Grožnjanu

Podijelite ovu novost, odaberite svoju platformu!

Oglasna ploča

Akti načelnika

Go to Top